Накратко за последните дни

e-phonia

Петък: концертът на дружинката на благото човече Блуи – Incognito. За тези дванайсет души, всеки от различна страна, само хубаво или нищо. Станах безсмъртен фен на “танцьорките” от брас-секцията, тези трима британски хулигани:)). Много професионално и много забавно. И трети път да дойдат (а те ще го направят), пак отиваме, няма начин.

Събота: мероприятийцето в Южния парк за деня на София. Преди включването на четирите банди, няколко десетки деца се състезаваха – гладко пробягване на къси отсечки, после не толкова гладко скачане с чували (това все на асфалт), дърпане на въже, където се включиха и едни пияници… такива ми ти работи). От сцената навигатори бяха учителката на малките г-жа Драганова и г-н Кембълът (основен водещ), който разчупваше пак схеми с леко смущаващи лафове като “За децата по Земята най е хубаво когато… има гроздоооваааа…”:). Тоя тип знам, че много народ не го трае, но аз нямам нищо против него. После след 2-3 минутно джемче на сър Крайчовски с барабанист, така да се каже, Кембълът, забиха Faces, Ювиги (Вальо от Балканджи е велик китарист, признах го:), Балканджи и накрая Епизод. За разлика от последния път на блус-феста за Жоро Минчев, сега и капка дъжд не падна, и изкарахме до края. Биричка имаше в изобилие. Доволен съм.

Днес видях, че Райо най-после е пуснал под свободен лиценз в open-culture.net последните си три завършени проекта (кога успяваш бре, маниак!:)):

Градът
Три
е-фония (горната картинка е от там)

Enjoy!
И да видим ще изскочи ли някой с музичка за “Градът”… ;)

В неделята с дедо Косьо;) отскочихме до Техномаркета и си подарих най-после едни свестни слушалки Philips, с които сега си повреждам слуха и мозъка, докато оттатък “мойте” гледат началото на BigBrother-2/концерта на Слави. Както каза Дългия (нашия, не оня), “Не е лесно, труден избор!”. Ама ще отида да им хвърля едно-две очи, няма да се правя на големия интелектуалец, пък и то като има с кого да си пиеш ракията и бирата, всяко предаване може да е доста забавно.

4 коментара на 'Накратко за последните дни' »»

 • коментар на 20/09/05 в 11:32 am

  Как кога – с много пот на челото и пълно въздържание ;)

  А сега сериозно – три неща в рамките на една година никак не са много, тъй че без излишни хвалби, а колкото до предстоящото четвърто творение – бавенето му знаеш от къде идва.

  ОРГАНИЗАЦИЯ, КОНЦЕНТРАЦИЯ, ДИСЦИПЛИНА – трябва по-често да си повтаряш тези неща, щото иначе отиваш по течението, така че грабвай новите слушалки и са включвай в надпреварата!

  :)

 • коментар на 20/09/05 в 12:05 pm

  Малиии, пагонът си каза думата…:)) Е прав си, спор никога не е имало за това.
  Май направо трябва да си ги татуирам тия трите думи като пича от Memento…

 • коментар на 21/09/05 в 8:31 am

  Тъй като е-фонията е с още неизяснени права, заради музиката, помолих да я свалят от оpen-culture.net. Всъщност, когато я публикувах, изпратих един мейл и описах каква е ситуацията – пичовете там са преценили че няма проблеми да се пусне, но аз не съм още сигурен, така че ако искаш отрежи линка към е-фонията и в скобичките отбележи, че тук се изясняват още лицензите!

 • коментар на 21/09/05 в 3:23 pm

  Видях аз, че си го пуснал с музиката и се позачудих малко наистина. Струва ми се могат вече да се намерят и подходящи музики под свободен лиценз (макар доста от нещата да съдържат неприятната за такива случаи клауза “без производни”, което за аудиото включва и забрана за семплиране/зацикляне/подлагане под някаква картинка) , но ти пък вече не знам дали не си свикнал твърде много с тези. Ако е така, може да бъркаш в торбата с жълтиците…:))

Коментирай »»