Баровски: решение на съвета

решението
от Людмила @ 9:51 pm. Записано в: В действие

И така…решението е готово.

Делото отива на съд без да бъдат събрани ключовите доказателства от България, въпреки че предоставихме купчина пределно ясни документи, удостоверяващи тяхното съществуване.
Представени мотиви няма. Просто така.

Николай остава затворен, въпреки че с документи са оборени всички презумпции, при които по закон може да му бъде постановена мярка за неотклонение задържане под стража, и най-вече въпреки че има предоставен адрес в Гърция, към българското посолство в Атина.
Мотивите са, че е голяма вероятността да извърши ново престъпление. Интересно от къде се извлича тази вероятност, при положение, че са представени препоръките от над 60 човека за него като човек, документи удостоверяващи чистото му съдебно минало, заниманията му и така нататък.

Жалко наистина за усилията, които положи нашата държава. А бях толкова щастлива от тях… и така се надявах…

Явно играят големи пари тук. Защо ли не са ме научили да давам подкупи??

Сега най-важното, мисля, е колкото се може по-скоро “нашите” да скалъпят и одобрят поредното си безнадеждно правителство, за да има някаква що годе реално очертана институция, чието съдействие да се преследва отново. Не че през последните доста вече години държава е имало кой знае колко, но все пак… Нека Мони Паси да обяснява пред масата на Асен на “Славейков”, като видял залепен стикер, че всичко, ама всичко са направили и нямало какво повече. Човекът Соломон съжалявал. Да ни говори, вярваме му.

Къде се намираме изобщо, това нашият свят ли е? Вчера обсъждахме с Лина ето това:

Конституция на Република България
Глава трета: Народно събрание

Чл. 81
(1) Народното събрание може да заседава и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.
[...]
(3) Гласуването е лично и явно, освен когато Конституцията предвижда или Народното събрание реши то да бъде тайно.

Елементарно. Дали някой се е наел да преброи колко пъти само за последните четири години е била нарушена Конституцията на РБ само по тези две алинеи само на този член 81?! Нагледали сме се на уникални кадри в “Господари на ефира”, а и не само, които го показват. За какво говорим изобщо? Имаме ли право да се надяваме?

Хубаво е, че някои хора са се задействали напоследък и са положили усилия, както казва Люси, но може и още. Винаги може и трябва още.

Един коментар на 'Баровски: решение на съвета' »»

  • коментар на 05/08/05 в 9:07 am

    След снощи съм толкова бясна, че наистина не мога да си намеря място от яд. На гърците, които безцеремонно са задраскали всички разумни причини да вземат справедливо решение (защото май по-тежко решение от това не можеха да вземат) и на българската страна, която, според мен, просто пак закъсня. Само ако бяха проявили и половината на този ентусиазъм малко по-рано, мисля, че сега щяхме да имаме позитивни резултати.
    Господ да му е на помощ на Ники! Няма да се предадем, ще направим всичко по силите си да не предадем този човек, който с нищо не е заслужил такава тежка съдба! ….Но моменти като този твърде силно ме обезверяват и сега ми трябва двойна доза инат, за да превъзмогна шока от удара, който ни нанесоха.

Коментирай »»