Зора

Ела със мен
Изхвърли всички представи
Гледай и виждай
Слушай и чувай
Усещай

Стоим безмълвни, прегърнати
На ръба на земята
Жадни за огън и живот
Чакаме зората

Сега сме тук
Тръпнем в очакване
Пълни с надежда
И сила

Жив живот в нази ражда
Първия лъч светлина
Мракът зад нас гасне бавно
Слънцето гони нощта
В черната бездна проблясва
Гребен на бяла вълна
Огън в морето
И в нашите сърца

Стоиме голи пред изгрева
Морето гали телата ни
В пътека слънчева се къпем
Ние сме зората


Николай Баровски и “Балканджи”
“Зора” (от албума “Пробуждане”, 2001)

Днес денят ми е по-свеж. Най-после се снабдих с няколкото часа сън повече, от които се нуждаех. Снощи мероприятието в Ректората беше приятно, едно такова… студентско. Лека разправийка в началото с портиерите (2 броя), които искаха да съм студент от Алма Матер. То и аз искам, но ми е малко късно. После с благи думи се разбрахме с тях, че отрепки няма да влизат, само качествени хора, и ще пускат. Относно музиката, съществени бяха двете групи. Преди това се вихреше вариант на Стар Академи, който пропуснах. Първата банда (с част от членовете на Балканджи) започна с резачка на Металика от далечната 83-та и оттам нататък имаше и Куийнсрайк, и Камелот… общо взето струговете не спряха да работят. Барабанистът здраво блъскаше. Радват ме такива хорица. После и Балканджи – страшни. Наложи ми се през половината време да съм пред залата, но нищо, чуваше се. Доста народ подписа петицията. Заминаха и всичките стикери. Подписването продължава в неделя вечерта на концерта на Балканджи в О’Шипка, както и между 14.00 и 16.00 в понеделник пред Гръцкото посолство на “Сан Стефано” 33. Благодарен съм на Владо, че дойде набързо със Здравка, само за да сложат и те подписите си. За апатията на други не ми се говори в момента. Имаше доста смешни моменти при четворното подписване (петицията ще се внася на четири места), като запитването да си пишат ли “факултетни номера, нещо?”. Както и един забавен тип, който половин час след като го бях видял да си тръгва, се върна пред мензата и каза, “Извинете, бихте ли ми казали как да се измъкна оттук!”. Думата “алкохол” не съм я споменал досега, няма и да го направя. Трябва да се държим все пак на положение. Запознах се с още свестни хора, поговорихме си, с някои повечко дори;). Това е. Продължаваме да гледаме само напред. Да не забравяме думите на Фокнър, че човек не само ще оцелее, но и ще победи, стига да не спира да върви и да има достатъчно време (благодаря ти, Гешев).

10 юни е чудесна дата, защото малкото ми племенниче, което е с майка си в една далечна Либия, има рожден ден, както и един от най-Големите в живота ми – и буквално, Янев. Дълъг, подготвяй се, довечера идем към втора серия на “Дружба” с пълната мощ, комфорт и грация на ОРАНЖЕВИТЕ МАШИНИ.
:)))

4 коментара на 'Зора' »»

 • коментар на 10/06/05 в 12:50 pm

  Е, добре дошли, добре дошли… По отношение на благáта си ние, от Drujba city (коя да е серия), сме на принципа “Сподели радостта, където и да си!” ;-)))))

 • коментар на 10/06/05 в 12:56 pm

  Тъй като повечето хора от моя приятелски кръг все още не са свикнали с блог-концепциите:), поствам тук думите на Яни, които преди малко ми написа, защото смятам, че искреността не бива да се изгубва в небитието на някакво си ICQ-history:

  Благодаря ти, Брато!
  До довечера ;-)

  Иначе “оранжевите” машини са си… за изборите, пък ти и аз сме завинаги :).

  btw – тая сутрин имаше стикер и в нашия вход ;-)

  И аз благодаря, брато. И гледай по-малко бутилки троянска да накупиш, че утре пак бачкане, и се моля да не съм тотална развалина. И дадено, обещавам тържествено да не цитирам твои слова след трета-четвърта ракия :-D

 • коментар на 10/06/05 в 1:17 pm

  Нямало тоя път да е троянска, само БУРГАСКО и поморийско производство, а ваната с 30-ината бири за ожаднелите си е стандарт в “Дружба”… Мани-мани…

  Алекс, утре сутринта по-добре не се разхождай в района – да не стане някоя грешка и да засечеш гражданина Е.Б., на път към “града”, в неблагоприятно агрегатно състояние…:))

 • коментар на 10/06/05 в 1:42 pm

  Аз както днес съм на нощно дежурство, утре хич няма да се церемоня – хващам синята котка за ушите и я замъквам в изтрезвителя ;-))

  При нас аз съм го локазлизирала на пазара – елегантна будка в ранен “б’аш мутрó” стил от 90-те години на миналия век, решена в наситено синьо, аранжирана с един продавач по жапанки ;-)), където се продава и пуска само и единствено възможно най-турбо чалга. Две минути там и всеки атом алкохол ще е напуснал бездиханното ти, в кататонен ступор, тяло ;-)))) В пъти по-ефективно от зелева, шкембе [и прочие субпродукти] чорби ;-Р

Коментирай »»